Publicatie Platforms

Welke publicatie platforms zijn er voor mijn boek?

Het is zover: Uw boek is geschreven en nu kan het uitgegeven worden. U kunt hiervoor kiezen uit diverse publicatie platforms.  De boekenmarkt is aan het veranderen en er worden steeds meer boeken online gekocht. Wij promoten uw boek bij voorkeur op online platforms.

 

Diverse manieren om je boek te verkopen

l

Uitgeven via Boekenwinkels

Als selfpublisher kunt u uw boek nog breder op de markt zetten door deze in de boekenwinkels aan te bieden.
Libricura is een groot voorstander van zelf je boek aanbieden omdat dit de kans verhoogt op acceptatie door de boekenwinkels. Nadeel is wel dat dit dan niet landelijk is. Wilt u dit wel dan kunt u zichzelf aanmelden bij het CB. De kosten hiervoor liggen echter vrij hoog. Het CB heeft aansluiting met ruim 2600 boekenwinkels en 120 boekenwebsites Hieronder valt ook Bol. Echter hierbij is uw marge bijzonder klein door de speciale afspraken die Bol heeft met het CB. Ook is de kans om zo op Bol te komen niet gegarandeerd.

l

Uitgeven via Publicura

Libricura is werkzaam als een Selfpublishing bedrijf. Wij geven uw boek uit onder de naam van Libricura. Ons logo zal op de rug van uw boek komen te staan. Libricura zet uw boek vervolgens GRATIS in onze winkel Publicura en promoot deze winkel regelmatig. Zelf kunt u ook nog promotiemogelijkheden inkopen speciaal voor uw eigen product. Door uw boek op Publicura te zetten heeft u een extra en gratis mogelijkheid het bereik van uw boek te vergroten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de betaalmogelijkheid van Publicura om zo via uw eigen website uw boek te koop aan te bieden.

l

Uitgeven via Bol

Na al de moeite die u gedaan heeft om uw boek te schrijven wilt u deze ook zo wijd mogelijk verspreiden. Gebruik daarom onze aansluiting bij Bol. Hierdoor wordt het bereik groter. Wij kunnen door onze eigen aansluiting “Direct bij Bol” een hogere marge geven dan een aansluiting via het CB met Bol. U kunt dan ook niet voor deze aansluiting kiezen als u ervoor kiest uw boek aan te bieden via het Centraal Boekhuis.  Hier zit namelijk al een Bol aansluiting in. De aansluiting via het CB geeft ook geen garantie dat uw boek op Bol zal komen te staan. Met onze eigen aansluiting “Direct bij Bol” heeft u deze garantie wel. Uw boek staat dan onder Publicura op Bol.

l

Boek in de bibliotheken

Je boek in de bibliotheken van Nederland. Je kunt je boek aanmelden via Biblion. Hiervoor moet je dan 2 boeken opsturen naar hen en aangeven wat je korting en prijs is. Meer erover staat in dit blog. Wanneer Biblion je boek accepteert laat zij er eerst een review over schrijven. Hier moet je wel rekening houden met dat dit review positief maar ook negatief kan uitvallen. En eenmaal geschreven betekend het dat dit bij alle bibliotheken bekend is. Ook Bol neemt deze review over. Maar, is de review positief dan kun je zomaar tientalen bestellingen ontvangen van bibliotheken die jouw boek willen opnemen. En voor elke keer dat je boek geleend wordt krijg jij leenrecht.