Publicatie Platforms

Welke publicatie platforms zijn er voor mijn boek?

Het is zover: Uw boek is geschreven en nu kan het uitgegeven worden. U kunt hiervoor kiezen uit diverse publicatie platforms.  De boekenmarkt is aan het veranderen en er worden steeds meer boeken online gekocht. Wij promoten uw boek bij voorkeur op online platforms.

 

Diverse manieren om je boek te verkopen

l

Uitgeven via Boekenwinkels

Als self-publisher kun je jouw boek nog breder op de markt zetten door deze in de boekwinkels aan te bieden.
Libricura is een groot voorstander van zelf jouw boek aanbieden omdat dit de kans verhoogt op acceptatie door de boekwinkels. Nadeel is wel dat dit dan niet landelijk is. Wil je dit wel, dan kun je jezelf aanmelden bij het CB (Centraal Boekhuis). De kosten hiervoor liggen echter vrij hoog. Het CB heeft aansluiting met ruim 2600 boekwinkels en 120 boekenwebsites. Hieronder valt ook Bol.com. Helaas is jouw marge hierbij bijzonder klein door de speciale afspraken die Bol.com heeft met het CB. Ook is de kans om zo op Bol.com te komen niet gegarandeerd.

l

Uitgeven via Publicura

Libricura is werkzaam als een self-publishing bedrijf. Wij geven jouw boek uit onder de naam van Libricura. Ons logo zal op de rug van jouw boek komen te staan. Libricura zet jouw boek vervolgens GRATIS in onze winkel Publicura en promoot deze winkel regelmatig. Zelf kun je ook nog promotiemogelijkheden inkopen speciaal voor jouw eigen product. Door jouw boek op Publicura te zetten heb je een extra en gratis mogelijkheid om het bereik van jouw boek te vergroten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de betaalmogelijkheid van Publicura en zo via jouw eigen website jouw boek te koop aan te bieden.

l

Uitgeven via Bol

Na alle moeite die je gedaan hebt om jouw boek te schrijven wil je dit ook zo wijd mogelijk verspreiden. Gebruik daarom onze aansluiting bij Bol.com. Hierdoor wordt het bereik groter. Wij kunnen door onze eigen aansluiting “Direct bij Bol.com” een hogere marge geven dan een aansluiting via het CB met Bol.com. Je kunt dan ook niet van dit voordeel genieten als je besluit om jouw boek aan te bieden via het Centraal Boekhuis. Hier zit namelijk al een Bol.com-aansluiting in. De aansluiting via het CB geeft ook geen garantie dat jouw boek op Bol.com zal komen te staan. Met onze eigen aansluiting “Direct bij Bol.com” heb je deze garantie wel. Jouw boek staat dan onder “Publicura op Bol.com”.

l

Boek in de bibliotheken

Jouw boek in de bibliotheken van Nederland. Je kunt jouw boek aanmelden via Biblion. Hiervoor moet je twee boeken naar hen opsturen en aangeven wat jouw korting en prijs is. Meer erover staat in dit blog. Wanneer Biblion jouw boek accepteert, laat zij er eerst een recensie over schrijven. Hier moet je wel rekening houden met het feit dat deze recensie positief maar ook negatief kan uitvallen. En eenmaal geschreven betekent het dat dit bij alle bibliotheken bekend is. Ook Bol.com neemt deze recensie over. Maar, is hij positief dan kun je zomaar tientallen bestellingen ontvangen van bibliotheken die jouw boek willen opnemen. En voor elke keer dat jouw boek geleend wordt, krijg jij leenrecht.