Publicatie Platforms

Welke publicatie platforms zijn er voor mijn boek?

Het is zover: Uw boek is geschreven en nu kan het uitgegeven worden. U kunt hiervoor kiezen uit diverse publicatie platforms.  De boekenmarkt is aan het veranderen en er worden steeds meer boeken online gekocht. Wij promoten uw boek bij voorkeur op online platforms.
 

Diverse manieren om je boek te verkopen

l

Uitgeven via Boekenwinkels

Als self-publisher kun je jouw boek nog breder op de markt zetten door deze in de boekwinkels aan te bieden. Wil je de mogelijkheid je boek of kaartenset door heel Nederland  in de boekenwinkels te krijgen dan kun je bij ons aanmelden tegen maandelijkse kosten van €48,25  waarbij je maximaal 50 boeken per jaar kunt verkopen.  Verkoop je meer boeken dan gaat de prijs per maand omhoog of komt er een narekening.  Heb je hier interesse in neem dan contact met ons op.  Het CB heeft aansluiting met ruim 1500 boekwinkels en 120 boekenwebsites. Hieronder valt ook Bol.com. Helaas is jouw marge hierbij bijzonder klein door de speciale afspraken die Bol.com heeft met het CB.  Aansluiting bij het CB garandeert niet dat je boek of kaartenset overal te koop komt.

l

Uitgeven via Publicura

We zetten jouw boek of kaartenset op ons platform Publicura en promoten deze winkel Wanneer u via ons een ISBN koopt dan staat dit onder de naam Libricura en dit geeft ons het recht uw boek of kaartenset op ons platform te mogen verkopen.

l

Uitgeven via Bol

Na alle moeite die je gedaan hebt om jouw boek te schrijven wil je dit ook zo wijd mogelijk verspreiden. Gebruik daarom onze aansluiting bij Bol.com. Hierdoor wordt het bereik groter. Wij kunnen door onze eigen aansluiting “Direct bij Bol.com” een hogere marge geven dan een aansluiting via het CB met Bol.com. Je kunt dan ook niet van dit voordeel genieten als je besluit om jouw boek aan te bieden via het Centraal Boekhuis. Hier zit namelijk al een Bol.com-aansluiting in. De aansluiting via het CB geeft ook geen garantie dat jouw boek op Bol.com zal komen te staan. Met onze eigen aansluiting “Direct bij Bol.com” heb je deze garantie wel. Jouw boek staat dan onder “Publicura op Bol.com”.
l

Boek in de bibliotheken

Jouw boek in de bibliotheken van Nederland. Je kunt jouw boek aanmelden via Biblion. Hiervoor moet je twee boeken naar hen opsturen en aangeven wat jouw korting en prijs is. Meer erover staat in dit blog. Wanneer Biblion jouw boek accepteert, laat zij er eerst een recensie over schrijven. Hier moet je wel rekening houden met het feit dat deze recensie positief maar ook negatief kan uitvallen. En eenmaal geschreven betekent het dat dit bij alle bibliotheken bekend is. Ook Bol.com neemt deze recensie over. Maar, is hij positief dan kun je zomaar tientallen bestellingen ontvangen van bibliotheken die jouw boek willen opnemen. En voor elke keer dat jouw boek geleend wordt, krijg jij leenrecht.