Je Boek uitgeven

 Je eigen boek laten uitgeven.

Voordat je je boek laat drukken en uitgeven moet dit wel voldoen aan voorwaarden en zijn er nog veel zaken te vertellen. Zo moet je denken aan het aanvragen van een ISBN, kiezen voor de papiersoort en moet je denken aan een ontwerp voor de cover. Ook moet jouw boek taalkundig goed in elkaar zitten en krijg je korting als het via Libermundi door Tekstbureau Pluym geredigeerd wordt.

Jouw manuscript kun je aanleveren via de door ons beschikbaar gestelde Word-templates of als Indesign-bestand.
De Word-templates hebben de maat van jouw boek. Kies je voor een A5-formaat dan kies je ook de A5-Word-template uit. In deze handleiding lees je hoe je met Word kunt werken en hoe je een manuscript kunt aanbieden.

Redigeerwerk

Je kunt jouw boek aanleveren in Word of Indesign. Wanneer het nog geredigeerd moet worden dan kunnen wij je daarin voorzien. Libricura wil de kwaliteit van haar boeken hooghouden en daarom moet jouw boek goed geredigeerd zijn. Je hebt de keuze dit zelf te laten doen of via Libricura. Libricura werkt samen met Tekstbureau Pluym die het redigeerwerk, de spelling- en grammaticacontrole en schrijfcoaching verzorgt. Jouw manuscript zal worden beoordeeld, waarna je direct een offerte op maat ontvangt. Via Libricura ontvang je 20% korting. Je kunt hier meer informatie vinden.

Cover ontwerp

Een goed doordachte cover verkoopt beter. Ook moet deze voldoen aan rechtenvrije afbeeldingen en moeten teksten goed uitgelijnd worden op de rug, voor- en achterflap. Je mag je eigen cover aanleveren als deze aan de voorwaarden voor Indesign voldoet. Dat betekent dat zowel de achterkant, de rug en de voorkant in één afbeelding staan. We kunnen het ontwerp voor de cover ook uit handen nemen.

ISBN , barcode en nurcode

De Nurcode voor je boek kun je hier vinden. ISBN staat voor International Standard Book Number. Je boek heeft enkel een ISBN nodig als je het in de of- en online boekenwinkels of bibliotheken wilt leggen. Zo accepteren Bol en Publicura geen producten zonder ISBN. Om acceptatieproblemen te voorkomen moeten producten die door Libricura gedrukt worden dan ook een ISBN hebben. Een ISBN maakt uw boek uniek, herkenbaar en vindbaar. Zo krijgt uw boek de aandacht die het verdient. Een ISBN aanvragen is niet zo eenvoudig en al snel duur. Je moet je namelijk registreren als uitgever. En je betaalt dan ruim 104 Euro. Na het aanvragen heb je ook nog een barcode nodig. De barcode moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en kun je dus beter professioneel laten maken. Een slechte barcode betekend namelijk dat je kans hebt dat je boek niet geaccepteerd wordt door het Centraal Boekhuis. Libricura neemt dit graag uit handen. We willen jouw boek en product zo goed mogelijk presenteren dus helpen we je hierin en bieden deze combinatie aan voor slechts €85  Hiervoor heb je dan 1 ISBN en de bijbehorende barcode. Het aanvragen van uw ISBN met barcode kunt u doen tijdens het aanmelden van uw boek op Libricura. Aanmelden kan hier.