Je Boek uitgeven

 Je eigen boek laten uitgeven.

Voor u uw boek uitgeeft moet dit wel voldoen aan voorwaarden en zijn er nog veel zaken te vertellen. Zo moet u denken aan het aanvragen van een ISBN, kiezen voor de papiersoort en moet u denken aan een ontwerp voor de cover en hoe u het manuscript aanbiedt. Uw manuscript kunt u aanleveren via de door ons beschikbaar gestelde Word templates of als Indesign bestand. De Word templates hebben de maat van uw boek. Kiest u voor een A5 boek formaat dan kiest u ook de A5 Word template uit.  In deze handleiding leest u hoe u met Word kunt werken en uw manuscript aan kunt bieden.

Redigeerwerk

U kunt uw boek aanleveren in Word of Indesign. Wanneer uw boek nog geredigeerd moet worden dan kunnen wij dit voor u doen. We kunnen uw boek enkel op grammatica nakijken en het boek drukwerk klaar maken. Maar ook kunnen we dit uitgebreider doen en woordkeuze en zinsopbouw nakijken tot zelfs het anders formuleren van zinnen. We beoordelen uw manuscript en laten u weten of er nog werk nodig is. Hiervoor geven we dan gelijk een offerte op. Libricura houdt graag de kwaliteit van haar boeken hoog en daarom moet uw boek geredigeerd zijn. U heeft de keuze dit zelf te laten doen of via Libricura. Wij werken hiervoor samen met een tekstverwerkingsbedrijf.

Cover ontwerp

Een goed doordachte cover verkoopt beter. Ook moet deze voldoen aan rechten vrije afbeeldingen en moeten teksten goed uitgelijnd worden op de rug, voor en achterflap. U mag uw eigen cover aanleveren als deze aan de voorwaarden voor Indesign voldoet. Dat betekent dat zowel de achterkant, de rug en de voorkant in 1 afbeelding staan. We kunnen het ontwerp voor de cover uit handen nemen.

ISBN , barcode en nurcode

De Nurcode voor je boek kun je hier vinden. ISBN staat voor International Standard Book Number. Je boek heeft enkel een ISBN nodig als je het in de of- en online boekenwinkels of bibliotheken wilt leggen. Zo accepteren Bol en Publicura geen producten zonder ISBN. Om acceptatieproblemen te voorkomen moeten producten die door Libricura gedrukt worden dan ook een ISBN hebben. Een ISBN maakt uw boek uniek, herkenbaar en vindbaar. Zo krijgt uw boek de aandacht die het verdient. Een ISBN aanvragen is niet zo eenvoudig en al snel duur. Je moet je namelijk registreren als uitgever. En je betaalt dan ruim 77 Euro. Na het aanvragen heb je ook nog een barcode nodig. De barcode moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en kun je dus beter professioneel laten maken. Een slechte barcode betekend namelijk dat je kans hebt dat je boek niet geaccepteerd wordt door het Centraal Boekhuis. Libricura neemt dit graag uit handen. We willen jouw boek en product zo goed mogelijk presenteren dus helpen we je hierin en bieden deze combinatie aan voor slechts €12,50 Hiervoor heb je dan 1 ISBN en de bijbehorende barcode. Het aanvragen van uw ISBN met barcode kunt u doen tijdens het aanmelden van uw boek op Libricura. Aanmelden kan hier: Registreer